Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 03.05.2024, 11:26

Агрономічненська середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Меню сайту
Наше опитування
Чи потрібен сайт школі?
Всього відповідей: 344
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2017 » Травень » 5 » Гра Українського козацтва "Сокіл" ("Джура")
18:05
Гра Українського козацтва "Сокіл" ("Джура")

В Агрономічному стартувала Всеукраїнська дитяча військово-патріотична гра "Сокіл" ("Джура")

 

 

У літописі українських земель є славний період козаччини, який тривав майже 300 років. Сила славного козацтва крилася не стільки в шаблі, яка навіки залишилася символом виборювання свободи, скільки в справедливому устрої життя, в звичаях та традиціях.

Козацькі звичаї та традиції спроможні пробудити і підтримувати в нас почуття національної гідності, відповідальності перед народом, Батьківщиною.

Саме з метою збереження славних козацьких звичаїв і традицій у Агрономічненській СЗШ І-ІІІ ступенів була проведена військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»). 28.05.2017 року у нашій школі зібралось близько двох з половиною сотень школярів із усього Вінницького району, щоб позмагатись у спритності, точності, таланті та інтелекті.

Наша школа, яка вже декілька років поспіль приймала районний етап змагань, більше схожа на великий спортивний комплекс. На її території вдалося розмістити всі необхідні локації і перетворити шкільний стадіон на козацьке поселення. Ройові (рій – саме так зветься кожна команда) вигуки та пісні лунали далеко за межі “табору”, сповіщаючи про те, що саме тут буде обрано найзавзятіших козаків.

Метою змагань є реалізація завдань дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри Українського козацтва "Сокіл" ("Джура") щодо поширення військово-спортивного та національно-патріотичного виховання серед української молоді на основі козацьких традицій. Україна нині потребує свідомих, вихованих молодих громадян – сильних як духовно, так і фізично. Тому програмою змагань передбачено перевірку вмінь зі стройової, тактичної, туристичної підготовки, основ захисту життя, знань з історії українського війська.

У патріотичній грі у районі взяли участь 31 рій із 31 загальноосвітніх закладів району. Кожна команда представила вісімку учасників: шестеро юнаків та двоє дівчат.

Розпочався захід з урочистого внесення прапора і виконання Гімну України, привітання представників відділу освіти, методичного центру.

Програма районного етапу була різноманітна та насичена. Учасники гри взяли участь у змаганнях та конкурсах військово-спортивного, туристсько-краєзнавчого та культурно-просвітницького спрямування, а саме: «Впоряд» (стройова підготовка), «Смуга перешкод» – подолання перешкод на пересіченій місцевості, «Рятівник» – змагання з надання першої долікарської допомоги, конкурси – «Відун» (на знання історії України, доби козаччини, українських військових формувань різних епох, сучасних збройних сил України), також був конкурс «Стрільба».

За рішенням головної суддівської колегії районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у загальному заліку переможцями стали команди:

1 місце – Агрономічненська СЗШ І-ІІІ ст.,

2 місце – Вінницько-Хутірський НВК: ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ,

3 місце – Хижинецька ЗОШ І-ІІІ ст.

Наша команда-переможець виборола право представляти у травні 2017 року район в обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») на території аеродрому ТСОУ у Вінницькій області (с. Сутиски Тиврівського району).

Сміливо прогнозуємо, що обласний етап гри "Сокіл" ("Джура") стане справжнім святом здорового способу життя й кращих рис українського характеру – лицаря-русича, лицаря-козака!

Переглядів: 1263 | Додав: maxliuda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz